Despre Noi

Prin intermediul acestui site dorim sa promovam turismul montan din Romania, deoarece consideram ca exista un potential foarte mare datorat in special cadrului natural deosebit si facilitatilor de cazare din ce in ce mai bune oferite de cabanele si refugiile turistice. Pentru montaniarzi acestea sunt locuri de adapost si popas pentru odihna si hrana, pentru reconfortare fizica si psihica, la finele unui traseu obositor, sau punctul de plecare spre noi carari si creste.

Proiectul nostru nu s-ar fi materializat fara iubitorii de munte care au construit cabane si, desigur cabanierii care au grija de ele, se trudesc sa le intretina din greu, care muncesc cat ii ziua de lunga pe langa ele si ne dau de mancare cand le trecem pragul infometati. Chiar daca s-a inventat cortul, n-am fi calcat prin multe locuri daca nu am fi avut siguranta unei cabane. Vorba aia, cine-a pus cabana-n drum, ala n-a fost om nebun!

De asemenea, acest site nu vedea lumina web-ului fara iubitorii de munte care au construit si au refacut refugii turistice. Este practic imposibil sa spunem ca nu am putea sa mergem pe munte daca nu ar fi refugii, dar oamenii astia merita toata admiratia din lume, pentru ca cel putin voluntarii nu au nimic de castigat, decat un loc de adapost, in cazul in care ii prinde vreme rea undeva prin zona...

Va invitam sa descoperiti cabanele si refugiile turistice din Romania, sa va bucurati de ospitalitatea gazdelor, de mancarurile traditionale specifice fiecarei regiuni geografice precum si de cadrul natural deosebit.
Istoricul Cabanei Ciucas
Istoricul Cabanei Izvorului Muntelui
Istoricul Cabanei FantaneleCautare
Vremea la munte