Curent Electric La Refugiile Din Masivul Fagaras
Postat de Iulian Nica la 24 Apr 2012 // 0 comentarii

Asociatia pentru Ecologie si Turism Montan Ecoxtrem a montat cu sprijinul Serviciului Salvamont Arges panouri fotovoltaice la refugiile de creasta din masivul Fagaras.

Panourile fotovoltaice sunt echipamente care transforma energia solara in energie electrica si reprezinta cea mai eficienta solutie pentru a asigura electricitate in locurile izolate. Scara, Cota 2000, Fereastra Zmeilor, Podul Giurgiului, Fereastra Mica si Iezer sunt cele 6 refugii din muntii Fagaras unde iubitorii muntelui vor avea lumina si unde isi vor putea incarca telefoanele mobile, aparatele foto, GPS sau alte dispozitive electronice la prizele tip "bricheta de masina".

Panourile si materialele necesare proiectului au fost asigurate de compania HighTech Passport (prin domnul Dan Enea) si furnizate de Petawatt Energia, costul acestora ridicandu-se la 6000 de dolari. Panourile au fost montate in a doua jumatate a lunii august, de catre membrii Asociatiei Ecoxtrem cu sprijinul Salvamont Arges.

Aceasta intiativa constituie o premiera in tara noastra si este un proiect pilot pentru a intelege cat de pregatiti suntem sa ne folosim de aceste resurse cu respect, fara a le deteriora sau sustrage.

Sursa: Oana Pirjolea - presedinte Asociatia EcoxtremNume:
E-mail: (optional)
Smiley: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Uita

Istoricul Cabanei Ciucas
Istoricul Cabanei Izvorului Muntelui
Istoricul Cabanei FantaneleCautare
Vremea la munte